Centrul de Cooperări Internaționale

The Duke of Edinburgh’s International Award

DofE Logo

The Duke of Edinburgh’s International Award este un cadru global pentru învățământ non-formal – care îi provoacă pe tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani să își urmeze visurile, să își sărbătorească realizările și să își lase amprenta în lume. Prin dezvoltarea unor abilități transferabile, a nivelului de fitness, prin cultivarea simțului de aventură și munca voluntară depusă în comunitate, Award ajută tinerii să își găsească țelul, pasiunea și locul în lume. Din 1963, Award operează în peste 130 de țări și teritorii, inspirând milioane de tineri să ia propriile decizii în viață și nu este limitat la un singur program sau loc. Peste un milion de tineri parcurg în acest moment programul unic, cu sprijinul a mii de operatori și parteneri a căror activitate se concentrează pe tineri și care împărtășesc interesele și provocările cu care se confruntă azi tinerii; acești parteneri pot fi școli, organizații de tineri, consilii de examinare și instituții pentru minori.

Programul Award propune tinerilor din România să își sporească abilitățile și instrumentele pe care le au la îndemână pentru a se dezvolta personal și pentru a îmbunătăți nivelul comunităților lor, încurajându-i să iasă din zona de comfort. Prin lipsa de încredere în sine, lipsa oportunităților și a educației, mulți tineri se simt incapabili să producă o schimbare reală în propriile comunități. Programul nostru unic este creat pentru a-i ajuta să își descopere potențialul.

Award implică o provocare personală și dezvoltarea simțului de angajament. Ghidați de liderii Award, de evaluatori sau alți voluntari Award, fiecare tânăr este încurajat să facă introspecție, să își analizeze interesele, competențele și ambițiile, pentru ca apoi să își marcheze provocări pe cele patru paliere ale programului. Aceste provocări devin țelurile la care tinerii aspiră și care le cer acestora persistență și hotărâre în îndeplinire.

Urmând principiile Award, Universitatea Babeș-Bolyai este Unitate Award.

https://dofe.ro/ro/acasa/

Contact person: anca.kiss@ubbcluj.ro

Skip to content